Följ min blogg med bloglovin

söndag 7 november 2010

Maränger


När jag gör egna maränger brukar jag vispa äggvita och blanda med socker, det är ju inget konstigt med det.

Men kolla här:



 
Lite knäppt va?

/Åsa

3 kommentarer:

  1. Ja, men så är det ju med det mesta. Skrämmande!! Därför ska man helt klart göra egna maränger.... Jag har ett glas i kylen med äggvitor så jag får nog göra det i veckan...

    SvaraRadera
  2. Min pappa lever inte längre och det var ytterst sällan han gjorde något i köket under sin livstid men när mamma hade sparat äggvitor och det skulle vispas marängsmet, då fick han göra det. På den tiden skedde det med en helt vanlig visp. Så hur svårt kan det vara.

    Fördelen med de där köpta marängerna är väl annars att de som är allergiska mot ägg kan äta dem.

    SvaraRadera
  3. Visst är sjukt. Jo, visst kan de som inte tål ägg kanske äta dem. Men jag gjorde missen en gång och inte kollade innehållet, för jag trodde i min enfald att det var bara ägg och socker. Som tur var min väninna mer uppmärksam för hon tål inte mjölk.

    SvaraRadera