Följ min blogg med bloglovin

lördag 13 april 2013

En slags cheesecake med jordgubbssirap

Jag måste ju bara tipsa om en god efterrätt som vi gjorde i påskas!
En cheesecake-glassvariant med vit choklad och jordgubbar.
Den var lättsam att göra, men behöver några timmar i frysen. Smaken var len och fin med den goda jordgubbssmaken till!
 
 
Cheesecake med vit choklad och jordgubbar

200 gram digestivekex med choklad (jag använde brago med choklad + vanliga fullkornsdigestive)
50 g smör
200 g vit choklad
2 ägg
400 cream cheese
3 dl grädde
300 g jordgubbar
2 dl strösocker
mera jordgubbar

Krossa kexen och smält smöret. Blanda smör och kexmulor och lägg den till en botten i en avlång bakform (plasta den gärna på insidan innan).
Smält choklade och rör ner äggulorna. Tillsätt färskost och blanda.
Vispa äggvitor och och grädde var för sig.
Vänd först ner grädden i ostkrämen och sedan äggvitorna.
Häll i formen och låt frysa i minst 5 timmar.

Sjud socker och jordgubbar i ca 15 minuter tills det kokat ihop.

Ta glassen ur formen och skär i skivor. Slå sirapen över och garnera med jordgubbar!


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar