Följ min blogg med bloglovin

lördag 15 februari 2014

Något annat än den vanliga ketchupen

Dagen började med en riktigt god brunch (med smoothie, nybakade bagels, nygräddade våfflor med hjortron, laxröra, svampomelett och mycket mera) hos Matilda! 
Förmiddagen som även betydde att brunchsällskapet förvandlades till ett gäng glädjegalna och skrikande tokar för det fantastiska OS-guldet som de duktiga längdtjejerna skidade hem!!

Nu kokar jag en ketchup som är något heeelt annat än den köpta sörjan i plastflaska. Köket doftar jättegott!



Något annat än den vanliga ketchupen

1 burk hela tomater
1 dl äppelcidervinäger
1 lagerblad
några korn kanel
1 kryddnejlika
½ dl råsocker
½ dl tomatpuré
1 msk potatismjöl
salt
vatten

Häll av tomatjuicen. Koka upp äppelcidervinäger, lagerblad,
kanel, kryddnejlika och socker.
Tillsätt tomaterna, tomatpuré och salt.
Mixa slät med stavmixer. Rör ner potatismjölet utrört i lite vatten. Koka upp och ta av från värmen. Låt svalna.


Jag använder ketchupen även som grund i bbq-sås. 
Idag blir det grillat i snöyran! :)

Ha en skön lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar