Följ min blogg med bloglovin

söndag 18 juli 2010

Grillade älgburgare

Hamburgare är gott, speciellt om man gör dom själv!


Vi brukar göra hamburgare av älgfärs, och det är klart bäst tycker vi.


Idag hade vi middagsgäster och bjöd då på grillade älgburgare med hemgjord dressing.


Så här gjorde vi:

Krydda älgfärs med salt peppar och lite flytande röksmak, gör lagomt stora burgare och förstek dessa i ugnen 175 grader tills dom nästan är klara, går även att frysa efter detta och ta fram dom vid behov... Grilla på burgarna strax innan servering!

Dressing med drag: Vispa ihop 1 matsked fransk senap, 1 matsked vinäger, och 4 äggulor i en bunke, tillsätt 3-4 dl rapsolja i en tunn stråle medan du vispar, när majonäsen är klar kan du salta och peppra den lite. Tillsätt 4 cl mörk rom, 1-2 st vitlöksklyftor samt 1-2 teskedar Sambal Oelek.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med sallad, rå lök, tomater, pepperoni och hickorysås!

MUMS!

//Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar