I helgen bakade jag saffransbröd och under tiden kokade Mattias glögg.
Vi har under många år nu gjort lingonglögg till jul. Receptet kommer fick vi från syrran från början och det blir en riktigt god glögg!
Lingonglögg
3 l lingon
3 l vatten
1 påse hela nejlikor
1 påse kanelstänger
1-2 msk kardemummakärnor
1,2 kg socker
Koka bär, vatten och kryddor i ca 10 min. Sila av bären och rör ner sockret. Koka upp igen och tappa upp på flaska.
/Åsa
3 l lingon
3 l vatten
1 påse hela nejlikor
1 påse kanelstänger
1-2 msk kardemummakärnor
1,2 kg socker
Koka bär, vatten och kryddor i ca 10 min. Sila av bären och rör ner sockret. Koka upp igen och tappa upp på flaska.
/Åsa
Lingonglögg, vad gott!!
SvaraRaderaLingonglögg låter ju tokgott! Hmm, vart hittar man lingon nu? Jag vill prova! :D
SvaraRaderaHej! Tänkte ptova ditt recept på lingonglögg! Om man vill snaksätta med nån sprit, har du nått förslag??
SvaraRaderaMed vänlig hälsning, Ann-Chatlotte
Personligen tycker jag om mörk rom, men det funkar med vanlig sprit också, vodka el dyl.
SvaraRaderaKan man använda frysta lingon?
SvaraRaderaJa, absolut!
RaderaSer god ut! Späder man den med vatten eller är den klar att dricka som sådan?
SvaraRaderaHej!
RaderaGlöggen är drickfärdig, men väldigt söt så man kan späda den om man vill.