Följ min blogg med bloglovin

onsdag 6 mars 2013

Snabb, god röding

Skönt med helg!

Nej, det är ju inte helg, men det är ju ingen vanlig vardag heller när det är sportlov!

När man är ledig vill man ju äta något riktigt gott, ibland känns det ju härligt att sätta igång något långkok som ska få stå och puttra på spisen under flera timmar!

Men är det sportlov ska man ju sporta, och inte stå inne och vakta långkok varje eftermiddag Vill man  ha något riktigt gott, som tar väldigt kort tid att laga, är det här ett bra alternativ.

Sätter man på potatisen direkt efter att man tagit av sig pjäxorna, är maten klar när potatisen kokat klart!

Vi fick ta på en fin röding från Börtnan som vi tillagade och serverade utan krusiduller (självklart blir fisken ännu godare om man fångat den själv!).
 

Snabb och god röding

Filéa rödingen
Lägg rödingen i en ugnsform, salta och peppra, klicka över lite smör, klipp över dill, strössla över citronskal och röd chili.
In i ugnen på 175° i ca 10-15 minuter.

Vi serverade pressad potatis och en varm citronsås till.
Citronsåsen gjorde vi av 1dl creme fraiche, 3dl grädde, 1 tärning fiskbuljong, 2msk pressad citron, klippt dill, salt & peppar.

Blanda allt i en kastrull, koka upp, låt puttra ett tag.
Smaka av med salt och peppar!

Mmmm!

Mattias & Åsa

1 kommentar:

  1. Jag lyckas sällan med fisk men den här var verkligen lättlagad och riktigt god. Kommer göras många gånger framöver. Tack för att du lade ut den!

    SvaraRadera