Följ min blogg med bloglovin

tisdag 11 februari 2014

Gratinerad tomatsoppa

I köket händer det inte så mycket. Visst äter vi mat och lagar den, men planeringen är i botten och lusten att laga mat är inte heller i topp. Mest är det bråttom att få till en bra middag snabbt så alla hinner käka innan olika aktiviteter tar vid.

En dag blev det spagetti och köttfärssås och dagen efter gjorde vi en potatislåda med köttfärsresterna. Det funkar!

Idag blev det en het tomatsoppa som vi gratinerade med lantbröd och ost. Gott och är bra mat innan träning.

Gör din favorittomatsoppa och gratinera - mums! Eller gör den enklast möjliga: 



Gratinerad tomatsoppa

2 burkar cocktailtomater
1 gul lök, hackad
olivolja
2 vitlök, pressad
grönsaksfond
2 dl vatten
basilika
1/2 röd chili, hackad
en gnutta socker
salt och peppar

4 skivor lantbröd
4 skivor västerbottensost

Fräs löken i olja, tillsätt resten och låt puttra en stund.

Häll upp i soppskålar, lägg på en skiva bröd och ost.
Gratinera i 250° på grill tills osten smält.

När barnen stack till skidspåret stannade Åsa hemma för att måla om köksstolarna. Hon passade samtidigt på att smeta till ett gäng kladdkakemuffins med bitar av vit choklad. Gott efter kvällsyoghurten!

/Mattias & Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar