Idag fortsatte påskhelgen med strålande sol ännu en dag.
Vi sammanslöt med mamma och syrran med familj som redan befann sig i stugan.
Där väntade umgänge och fika i solgropen. Skoteråkning och fiske för den som ville- en härlig dag!
Vi dukade upp en liten buffé inne när det blev dags för middag.
Slänger in ett gott äggtips från den innan påskhelgen är slut!
Parmesanfyllda ägg
6 ägg
90 g prosciutto
2 msk creme fraiche
2 msk majonäs (gärna hemslagen)
1 dl parmesanost, finriven
salt & peppar
Grilla prosciutton i ugnen på ca 230° i ca 5 min, tills de är knaperstekta.
Koka äggen och dela i halvor. Gröp ur gulan och blanda den med parmesan, creme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och peppar.
Fyll ägghalvorna med ostkrämen och dekorera med en bit prosciutto.
Ostfyllningen blev riktigt krämig och fick fin smak av parmesanosten!
Enkelt och gott!
Glad fortsättning på påsken allesammans!
/Åsa
Vilka snygga ägg! Många tycker att julbordet och påskmaten är lika, men jag tycker oftast att påskbufféerna så mycket roligare än julborden. Fräschare.
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig påsk. Kramar.