I lördags var vi bortbjudna på Tapas och melodifestival hos goda vänner, och alla skulle bidra men några tapas var.
Vi tänkte först göra kräftpaket, men vi hittade inget glutefritt alternativ på deg (vårrulledeg ska visst vara glutenfri, men det hade inte handlarn på byn hemma) så då tjoffade vi i skaldjuren i en slags ceviche istället!
Vi serverade på skedar, men det passar ju jättebra att ta lite större portioner och göra en förrätt!
Vi tänkte först göra kräftpaket, men vi hittade inget glutefritt alternativ på deg (vårrulledeg ska visst vara glutenfri, men det hade inte handlarn på byn hemma) så då tjoffade vi i skaldjuren i en slags ceviche istället!
Vi serverade på skedar, men det passar ju jättebra att ta lite större portioner och göra en förrätt!
Skaldjursceviche
1 mango, i bitar
1 avokado, i bitar
1 kruka koriander, hackad
1½ röd chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 rödlök. fichackad
½ dm purjolök, strimlad
kräftstjärtar och/eller räkor, i bitar
2 st lime, saft och skal
salt
ev. lite svartpeppar
ev. lite svartpeppar
Blanda och servera på matskedar eller i små glas.
Det vart lite ceviche över på kvällen, så det fick bli toast till förrätt på söndag av resterna.
Det var mycket goda tapas som det bjöds på den kvällen, men det får ni veta mer om senare.
Ha det gott!
/Mattias & Åsa
Kul när alla bidrar med något på ett tema, spännande att få se vad som togs med.
SvaraRaderaEr ceviche låter fräsch och frisk!