Grönt är skönt!
Här kommer en vårgrön ärtsoppa som passar lika bra till middag med en macka till eller som förrätt, kanske med smördegssticks till.
Grön ärtsoppa med ruccola
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
600 g frysta gröna ärter
100 g ruccolasallad
2 dl creme fraiche
salt och peppar
parmesanost
2 vitlöksklyftor
olja
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
600 g frysta gröna ärter
100 g ruccolasallad
2 dl creme fraiche
salt och peppar
parmesanost
Finhacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt vattnet och buljongtärningarna.
Häll i ärterna och låt koka i cirka 15 minuter. Tillsätt ruccolan på slutet och låt den koka med ett par minuter.
Mixa soppan slät.
Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Servera med parmesanost och ruccola.
På bilden skymtar även en matmuffins som jag haft keso, rödlök och pesto i.
Så skönt så, ruccola och ärtor låter som en väldigt god smakkombination!
SvaraRaderaDet har var en soppa i min smak! Barnen gillar också ärtor så de skulle säkert också gilla den. Bokmärker.
SvaraRadera