Nu i helgen bjöd vi hem kära vänner på lite smårätter och vin!
Vi gjorde flera rätter som kommer i senare inlägg, men en av mina favoriter var heta tigerräkor som vi hittade ett recept på från Nigella Lawson.
Vet inte om det var chilin som var mild i smaken, eller om mina smaklökar brännts bort av mitt harissamissbruk men stinget fick jag till först efter att jag tillsatt en del cayennepeppar.
Nästa gång tror jag att vi använder chiliflakes och försk chili.
Så här gjorde vi:
1 kg räkor, gärna tigerräkor
10 st vitlöksklyftor
4 st röda chilifrukter
0,5 dl rapsolja
1 dl vitt vin
Cayennepeppar
Bladpersilja
Skala räkorna, hacka vitlöken och chilifrukterna, låt vitlök och cilin fräsa lugnt ett par minuter i en stekpanna med olja. Tillsätt räkorna och öka värmen fräs ett par minuter tillsätt vinet och låt puttra någon minut.
Avsluta med att strö över hackad persilja.
Smaka av med cayenne!
Serveras till crostini eller annat rostat bröd!
Passar även bra till förrätt!
/Mattias
Åh hå hå... Det här är bland det bästa jag vet!
SvaraRaderaOj, så gott det lät.
SvaraRaderaMmmm, tack, va gott det låter!
SvaraRaderaNigella, hon har så mycket gott att bjuda på, precis som ni:)
SvaraRaderaHeta räkor är en påminnelse om en tid som varit. 80-tal ... middag på tu man hand...
SvaraRaderaKom på att jag glömde säga vart jag köpt mina servetter. jag brukar beställa från Green gate, nu senast från Fröken Fräken på nätet. Men även köpa på Åhlens och Indiska, de brukar ha i fina färger och mönster.
SvaraRaderablev bara så sugen på räkor :)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera