Våra rabarber har till i år vuxit till sig rejält så att vi kan skörda hur mycket som helst nästan.
I helgen kokade jag rabarbersaft så det borde räcka hela sommaren. :)
I helgen kokade jag rabarbersaft så det borde räcka hela sommaren. :)
Här kommer ett recept på rabarbertrifle med ingefära.
Jag hade ett ursprungsrecept, men krämen gjorde jag om lite grann och tillsatte lite mer sötma tillsammans med yoghurt som gjorde den lite tjockare.
Rabarbertrifle
½ pkt cream cheese
2 ägg
2 msk socker
vanilj
½ citron, skalet
3-4 msk florsocker
1½-2 dl turkisk yoghurt
400 g rabarber
4 msk socker
färsk ingefära, riven
3-4 skivor sockerkaka
Dela äggula och äggvita. Vispa gulorna fluffiga med 1 msk socker. Tillsätt vanilj, citronskal, mascarpone och florsocker. Vispa till en jämn smet. Vänd ner yoghurten.
Vispa äggvitorna till skum, vispa därefter i 1 msk socker och vispa till maräng.
Blande ner marängen i krämen.
Skär rabarbern i bitar, riv ingefärna och värm tillsammans med sockret. Låt rabarbern bli mjuk och koka inte sönder den.
Varva kräm, sockerkaka och rabarber i portionsskålar. Dekorera med chokladmynta!
Jag använde skivor av kärleksmums (utan glasyr) istället för sockerkaka och chokladen passade utmärkt till rabarbern.
Må så gott!
/Åsa
/Åsa
Vilken härlig lyx att ha så god saft i sådana massor, härligt!
SvaraRaderaGoda efterrätter som man kan göra på den gör ju inte det hela sämre precis...
Vilken god sommardessert! Åh, vad jag tänka mig att det blev gott med rabarber i och så lite sting av ingefära.
SvaraRaderaVacker dessert! Ser ljuvligt sommrig ut.
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se/