Följ min blogg med bloglovin

lördag 16 juni 2012

Bröllopsdag

Igår firade vi bröllopsdag!

Vi brukar alltid fira lite, men mest hemma med något gott att äta. Den här gången valde vi att göra ett restaurangbesök på tumanhand.

Jag hade aldrig besökt Clarions Restaurang tidigare, men flera har uttalat sig positivt om stället.

Till förrätt valde jag
Regnbåge -
Varmrökt filé från Storsjön i en fänkål- och äppelsallad serveras med citron- och lakritsvinägrett

Förrätten var jättegod, dock tyckte jag att lakritsvinägretten var lite väl dominant.

Mattias tog
Biff-
från Norrland, marinerad i olja med soltorkade tomater toppad med oliv- och cashewnötspesto.

Förrätten var jättegod, dock tyckte jag att lakrits vinägretten var lite väl dominant.



När det var dags för varmrätten valde vi båda en god köttbit.

Oxfilé -

Grillat svenskt kött serveras med barbecuesås, salsa, pommes frites och grillade grönsaker.



Jag är måhända en blödig person, men jag gillar inte blodigt kött. :)

 När man beställer välstekt kött på restaurang så är det väldigt olika hur man får köttet. Senast så var det torrt och jag fick känslan av "ska du ha välstekt så... här har du", men på den här gången lyckades kocken perfekt, saftigt och gott utan blod.

Tillbehören passade bra till och båda tyckte extra mycket om salsan som var super!

Ha en härlig helg och må så gott!

/Åsa




 

1 kommentar:

  1. Åh, grattis i efterskott på bröllopsdagen :D Härligt sätt att fira måste jag säga ;)

    SvaraRadera