En rätt som våra barn diggar är kycklingnuggets. Såsen till kanske inte fick högsta betyg av de små, men av oss vuxna! :)
Kycklingnuggets m ugnsstekt potatis och ajvardip
700 g potatis
2 tsk flingsalt
500 g kycklingfilé
2 ägg, uppvispade
2 dl ströbröd
2 msk rapsolja
Ajvardip
2 dl turkisk yoghurt
2 dl ajvar relish
salt
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär i bitar. Lägg den i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Strö på 1 tsk flingsalt. Stek mitt i ugnen ca 25 min.
Rör ihop dippen. Skär kycklingen i 1 cm breda skivor. Vispa upp äggen på en tallrik och lägg ströbrödet blandat med 1 tsk smulat flingsalt på en annan.
Vänd kycklingen först i ägg och sedan i ströbröd. Stek den i omgångar på medelvärme ca 2 min på varje sida i oljan i en stekpanna tills kycklingen har fått fin färg och är genomstekt.
Servera kycklingen med potatis och dipp.
Det blev väldigt många nuggets på det här receptet så det räckte till matlådorna och blev över också!
Vi har ju testat hur mycket recept som helst från tidningen Buffé, men just nu är det mest recept från AoM faktiskt och så även detta.
/Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar