Följ min blogg med bloglovin

tisdag 16 april 2013

Risjärpar

Magsjuka är inte roligt...
 
I lördags och söndags var vi i Bruksvallarna på skidtävlingar, de sista för den här säsongen!
På väg hem, stannade vi i Vemdalen och skulle äta en tidig middag, men mitt i middagen fick Love magsjuka, helt klart fick vi lite panik, eftersom fortfarande hade nästan 20 mil hem. Resan hem gick ändå bra och idag är han frisk igen.
 
Ris ska ju vara skonsamt för magen, därför fick det bli en risrätt till middag igår.
Receptet på dessa risjärpar är från Ulriksdals Slottsträdgård, de är väldigt enkla att göra och blev riktigt goda!
 
 
 
 
Risjärpar
 
8 dl kokt avoriris (eller annat, men detta funkar bra att forma)
8 körsbärstomater
50-100 g parmesanost
färsk basilika
gräslök
1-2 dl krossade tomater
2 dl creme fraiche
salt och peppar
olivolja
 
Blanda det kokata riset med grovhackade tomater, riven parmesan, och hackade örter.
Häll i krossade tomater, salta och peppra, tillsätt creme fraiche och rör ihop till en smet.
häll på lite olivolja i en ugnsform. Forma smeten till järpar och lägg i formen. Pensla ev på lite olivolja på järparna för finare stekyta.
Stek i 200° i 6-7 minuter.
 
 
Vi åt järparna med en grönsallad, men jag gissar att de skulle passa väldigt bra till en grillad köttbit också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar