Nu är det inte långt till första advent och därmed hög tid att köra igång med glöggtillverkningen!
För några år sedan gjorde vi egen glögg, förutom lingonglöggen som vi gör varje år. Nyligen blev jag påmind om den av Pickipicki, så idag var det dags igen!
Jag var så säker på att Dunderglöggen var samma som fN-glöggen (som var den vi gjorde senast), men det recepten skiljer sig åt lite grann. I fN-glöggen är det även dadlar och porter, men ingen ingefära.
Dunderglögg
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i och låt stå i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex.
Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen.
Snart är det jul igen!
Snart är det jul igen!
/Åsa
Vi gjorde dunderglöggen förra året. Sparade tom ett par flaskor till i år. Lingonglögg låter mycket gott.
SvaraRaderaVi har letat svagdricka som galningar utan resultat... Undrar om hela stan har gjort glögg?
SvaraRaderaTänk att snart är det jul! Mysigt, mysigt:-)
SvaraRaderaVad härligt med alla som börjat göra glögg redan, mina julkänslor spirar så otroligt med alla roliga inlägg =D Spännande att se hur resultatet blir <3
SvaraRaderaHurra! Vi har också satt glögg - har gjort GPs dunderglögg i några år nu, och den är GRYM!
SvaraRaderaJiihaa! Har du smakat glöggen än? :-D
SvaraRadera