Följ min blogg med bloglovin

torsdag 2 augusti 2012

Potatiskaka med filodeg

Det är vanligt att min fantasi tryter när det gäller maträtter och tillbehör, ofta när vi ska grilla har vi ju klart vad vi ska äta för kött (oftast älgkött) men sen har man ju några standardsåser som vi brukar göra, och/eller något kryddsmör. Sen är det ju helt klart vanligast med pommes eller ugnsrostade rotsaker och allt detta brukar ju vara gott, men man lessnar ju på att äta samma mat varje gång vi grillar. Då är det ju roligt att hitta en nytt tillbehör till det grillade, som den här potatiskakan med filodeg som vi hittade på allt om mat 

Den var riktigt enkel att göra, och gott tyckte vi det var!


Så här gjorde vi:

3 Vitlöksklyftor
1 bunt Sparris
1 Fänkål
2 msk Olivolja
Salt Peppar
100gr Parmesan
1 burk Kesella
50gr Smör
5-6 ark Filodeg
200gr Färskpotatis
Färska örter

Finhacka vitlöken, ta bort det hårda på sparrisen, strimla fänkålen fint.
Stek vitlöken mjuk på svag värme i hälften av olivoljan, tillsätt färnkålen och sparrisen fräs på dem en stund, salta och peppra.
Riv osten grovt och blanda den med kesellan och den resterande olivoljan, smaka av med lite salt och peppar. Lägg ut ett ark med filodeg på en plåt, pensla med smält smör och lägg på nästa ark och pensla, upprepa detta med alla ark. bred sedan på ostkrämen, lägg på grönsakerna och hyvla över potatisen med en potatisskalare.
Salta och peppra!

Grädda i 180grader i 20-25min eller tills potatisen fått färg.

Väldigt gott!

I morgon tror jag vi ska grilla igen, men vi får väl se vad vi hittar på då, pommes och någon sås kanske...

/M 

1 kommentar: