Följ min blogg med bloglovin

fredag 5 juli 2013

Korv och pommes frites

Fredag igen och en välförtjänt vila väntas under helgen.
 
Förra fredagen var det mamman i huset som skulle fixa middagen så det var lite otippat att det blev korv på menyn, hon som inte ens äter korv. :)
 
Vissa ganska många har ju semester nu, men vi jobbar fortfarande och det passar det bra att köra snabbmat på grillen när man kommer hem från arbetet och är hungrig. Har man inte förberett sig och tinat kött och marinerat det så funkar det ju utmärkt att grilla grönsaker och korv!
 
 
 
 
På grilltallriken hade vi lammkorv, chorizokorv, pommes, zucchini (nyskördad från växthuset!), rödlök, majs, aubergine & haloumi och tzatsiki.
 
På den gula zucchinin droppade jag lite olivolja och strödde på Voltaires eldiga örtsalt innan grillningen. Simpelt, men väldigt gott när man har späda och goda zucchini!
 
 
Den stekta auberginen med haloumi blev så där supergod så man bara tömmer fatet i ett nafs!
 
Stekt aubergine med haloumi
 
1 aubergine
1 bit haloumi
olivolja
½ citron
salt och peppar
 
Skiva aubergine i centimetertjocka skivor och stek på hög värme i mycket olivolja och lite flingsalt. Ta upp auberginen ur oljan när den är gyllene och låt rinna av på hushållspapper.
Pressa citronsaft över auberginen medan den är varm. Skiva haloumin liksom auberginen och stek gyllenbrun i en lätt oljad het stekpanna. Varva haloumi och aubergine på en tallrik och dra några drag med pepparkvarnen.
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar