Nu skiner äntligen solen igen och grillsuget blir större på en gång!
Vi lägger kött, fisk och/eller grönsaker på grillen. Men, man kan även lägga bönor på grillen, som här, i form av en bönburgare!
Den åt vi tillsammans med en salsa gjord på både krossade och soltorkade tomater, hamburgerbröd (vi gillar Frisco hamburgerbröd allra bäst), tomatsallad och pommes frites.
Mmm!
Bönburgare
400 g kidneybönor
1 rödlök
2 msk chilipulver
2 msk svartpeppar
3 tsk spiskummin
1 msk kummin
4 tsk äppelcidervinäger
1 knippe persilja
2 msk linfrö
1 gnutta mjöl
Häll av vattnet från börnorna och mosa dem lätt hacka rödlöken och stek den mjuk i olivolja. Blanda tillsammans med övriga ingredienser. Forma till burgare och stek i panna på spisen eller på grillen.
Från 8-10° och blåst till sooool och värme - jihoo!
Åh dom är så goda, vi gjorde liknande fast kryddade med lite indiska kryddor. Vi var väldigt överraskade över att de höll samman så bra för andra vi har testat trillade väldigt lätt sönder.
SvaraRaderaFriscobröd har i läst på fler ställen om, men aldrig provat, dm verkar väldigt bra.
Härligt att ni också fått varmt, här är det riktigt medelhavsvärmebölja:)
Bönburgare är namnam :) Gott att göra dem på grillen!
SvaraRadera