Följ min blogg med bloglovin

måndag 1 juli 2013

Kyckling på burk

Vi var inte direkt först med att göra pulled pork och vi är definitivt inte först med att grilla en hel kyckling som har en ölburk uppstoppad där bak heller. :) 

Kyckling på grillen är inte så dumt, men visst blir man lite less på kycklingfiléerna man köper på affären, som är mörade och full med vatten.
Vi fick inte tag på ekologisk kyckling, som verkar vara väldigt svårt att få tag på runt Östersund, utan köpte majskyckling istället. 
 Förutom kycklingen behövs en 33cl burk öl, någon typ av rub samt lite örter.


Recept:

Öppna ölen och drick ur hälften.
Medan du dricker ölen gnider du in chili-rub på kycklingen, stoppa gärna in lite örter i kycklingen (vi tog persilja och timjan!
Tryck sedan in ölburken i kycklingen och ställ den på samma galler som kolen ligger på, se till att glöden ligger runt kanten på grillen så att det blir jämn värme runt kycklingen.
Lägg gärna på någon träbit så det blir röksmak. 

Lägg på locket, och komplettera med kol eller briketter eftersom.


Efter 2-2,5 timme är kycklingen klar!


Vi serverade med ugnsrostad nypotatis, grillag majs, tsatsiki och kryddsmör.

Smakade gott, men nästa gång kommer vi att krydda på kycklingen lite extra! 

Mattias & Åsa



1 kommentar:

  1. Visst är det ett helt knasigt sätt att tillaga en kyckling, men gott blir det!

    SvaraRadera