Pasta med tomatsås var ju verkligen vår grej för hundra år sedan. Billigt och hyfsat gott så vi åt det nästan jämt. Sedan kom barnen och den enkla rätten gick inte riktigt hem så nu var det länge sedan det gjordes pasta med tomatsås i det här huset.
Men idag var det dags igen.
Och gissa vad? Jo, det tog slut och stekpannan skraaaapades ur på den allra sista gnuttan tomatsås. :)
Spagetti med tomatsås
1½ förp cocktailtomater
3 vitlöksklyftor
½ torkad chili
3-4 msk olivolja
persilja
ett par skvättar rödvin
1 gnutta socker
½ citron, skalet och en skvätt saft
basilika
salt och peppar
spagetti
Fräs chili och vitlök i oljan. Dela tomaterna och hacka vitlöken, lägg det i pannan tillsammans med hackad persilja, rödvin, socker, citronskal och -saft. Låt puttra i ca 25 min.
Smaka av med basilika, salt och peppar.
Servera till spagetti.
Vi åt det som det var rätt upp och ner utan varken sallad eller parmesanost. Det blev kanske lite väl mycket hetta, men gott!
Sommaren tog en lite paus här uppe och ikväll har det varit lite av och på väder. Nu vill vi få sommarvärme och bli sugna på sommarmat igen!
Må så gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar