När vi grillade med vännerna för ett tag sedan så gjorde jag efterrätten. Jag älskar Leilas fläder- och jordgubbstrifle med härlig fläderkräm och jordgubbar i prosecco, men nu fanns inte riktigt tiden och vinet. :)
Jag gjorde en enklare, men fortfarande väldigt god annan typ av jordgubbstrifle istället.
Smaken av sommar med jordgubbarna, men samtidigt inte för mäktig med grädden blandad med yoghurt och så blir det ju snyggt med den randiga efterrätten!
Jordgubbstrifle
½ sockerkaka
2 dl grädde
2½ dl turkisk yoghurt
50 g mandelmassa
½-1 dl flädersaft
1½ l jordgubbar
Skiva jordgubbarna och slå flädersaften över. Låt stå och marinera ett tag.
Skär sockerkakan i skivor.
Vispa grädden och blanda den med yoghurt och riven mandelmassa.
Precis innan servering varvar du sockerkaka, jordgubbar och yoghurtgrädden i en glasskål. Avsluta med jordgubbar.
Det här räckte till åtta stycken, men det är en perfekt efterrätt att dubbla och göra när man är många!
Trevlig helg!
Så gott! Har aldrig gjort någon form av trifle!
SvaraRadera