Under våren och sommaren cirkulerade en pastarätt på flera bloggar, det var avokadopastan som nästan verkar vara en finländsk nationalrätt. :)
Sent om sider var det så dags för även oss att testa den och det passar ju bra eftersom det finns en hel del finskt blod i familjen!
Snabblagat, lättlagat och vegetariskt. Och gott.
Avokadopasta
2 avokado
1 knippe persilja
1 citron – skalet och saften
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
olivolja
spagetti
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
salt
Koka pastan med krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salt.
Mixa avokadon. Hacka persiljan och blanda ner den tillsammans med rivet
citronskal och -saft, salt och peppar i avokadoröran.
Häll av kokvattnet från pastan men spara några teskedar vätska, blanda i
avokadon och osten.
Lägg upp på tallrik, ringla över lite olivolja och servera med mera parmesanost.
Enklare kan det inte bli!
Må så gott!
Enklare kan det inte bli!
Må så gott!
Låter ju hur gott som helst och så lätt att fixa till. Parmesanost är kanon som uppiffare, vi är nästan lite missbrukare av det:)
SvaraRadera