Följ min blogg med bloglovin

onsdag 15 januari 2014

Avokadopasta


Under våren och sommaren cirkulerade en pastarätt på flera bloggar, det var avokadopastan som nästan verkar vara en finländsk nationalrätt. :)

Sent om sider var det så dags för även oss att testa den och det passar ju bra eftersom det finns en hel del finskt blod i familjen!

Snabblagat, lättlagat och vegetariskt. Och gott.

Här kommer den, så som vi gjorde den.




Avokadopasta

2 avokado

1 knippe  persilja

1 citron – skalet och saften
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
olivolja


spagetti
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
salt




Koka pastan med krossade vitlöksklyftor, lagerblad och salt.

Mixa avokadon. Hacka persiljan och blanda ner den tillsammans med rivet citronskal och -saft, salt och peppar i avokadoröran.


Häll av kokvattnet från pastan men spara några teskedar vätska, blanda i avokadon och osten.
Lägg upp på tallrik, ringla över lite olivolja och servera med mera parmesanost. 

Enklare kan det inte bli!


Må så gott!

1 kommentar:

  1. Låter ju hur gott som helst och så lätt att fixa till. Parmesanost är kanon som uppiffare, vi är nästan lite missbrukare av det:)

    SvaraRadera