Följ min blogg med bloglovin

söndag 12 januari 2014

Egen ravioli med soltorkade tomater, mozzarella och lufttorkad skinka

När Mattias fyllde år i november fick han en pastamaskin i present. Den har testats några gånger med fint resultat och i helgen var det dags igen. Vi gjorde en slags ravioli, men av någon anledning bytte vi degrecept från det som vi tidigare använt och degen fick göras om. Vi gjorde om den och lyckades bättre.


Vi kavlade och kavlade, men inte tillräckligt tunt.


Pastaknytena gjordes fyrkantiga och fylldes med soltorkade tomater, mozzarella, basilika, parmesan och god skinka!

Inga pastakonstverk kanske, men vi är ju nybörjare! :)


Trots att degen blev i tjockaste laget blev de ändå goda!


Det är ju ganska smidigt att göra egen pasta, inte så avancerat som jag trodde (eller det kan det säkert vara).

Vilket är din bästa pastarätt när du gör din egen pasta?

Idag har vi spenderat drygt fem timmar utomhus i -15°. På programmet stod skidskyttetävling för både Love och Tea. Det blev en del missöden, främst för Tea med vapenstrul, och ganska många kalla fingrar, men nu när vi tinat upp känns det som en riktigt bra dag ändå!

/M+Å4 kommentarer:

 1. Jag har en pastamaskin som jag köpte som tillbehör till min kitchen aid för 9 år sen, jag har aldrig använt den......kanske borde göra det nån dag. Era pastaknyten låter supergoda!!

  SvaraRadera
 2. Tack för påminnelsen att vi har en pastamaskin som står och dammar. Den har bara använts en gång. Får nog dra fram den snart. Har bara gjort tagliatelle i den. Ingen ravioli men ska helt klart testa.

  SvaraRadera
 3. Så gott det såg ut!..😋Jag har faktiskt ingen pastamaskin, men det kanske är något man skulle investera. Jag gillar nog mest lasagne med lax skaldjur. Men ravioli tål nog att testas.

  SvaraRadera
 4. Alltså vi måste bara återinförskaffa en pastamaskin! Vi skickade vår till loppis för flera många år sen, men jösses som vi ångrat oss nu. Egna raviolisar låter ju så gott, tack för inspiration och påminnelse.

  SvaraRadera