Följ min blogg med bloglovin

måndag 13 januari 2014

Semlor på längden och på tvären

Idag är det tjugonde Knut och många av oss har nog dansat ut julen i helgen som var.
 
När julen är slut så är det också fritt fram för semlor!
 
Ja, jag vet, vissa tycker att det är aaaalldeles för tidigt för fettisdagsbullar.
Och det kanske det är.
 
Fettisdagen inträffar i år inte förrän i mars så det är ju ett tag kvar, men jag tycker nog att man ska njuta av det godaste även nu. :)
 
 
 
När vi postade semmelbilden ovan på vår FB-sida nådde vi fler än nånsin, flera gånger om faktiskt, så det kanske säger en del om semlans poularitet?! :)
 
Foto lånat från Emåmejeriet
 
 
Vill man inte trycka i sig en semla varje dag kanske man kan starta dagen med semlefil och semleyoghurt som Emåmejeriet har i sitt specialsortiment av säsongsprodukter. Jag har inte provat dessa själv, men det kanske finns någon smålänning som testat?
 
Jag fick ett semle-te i julklapp och det smakar väldigt gott av mandel så marknaden erbjuder mer av varan om inte i vanlig "semmelform", men det ena behöver inte utesluta det andra.
 
/Åsa
 


1 kommentar:

  1. Det är aldrig för tidigt för semlor, väl? :-) Däremot dessa smaksatta filer har jag aldrig förstått mig på. Vem vill äta fil med smak av semla eller gräddtårta (som också finns)? För vad smakar en semla mer än mandel och kanske kardemumma och gräddtårta smakar väl vanilj och bär. Det är ju själva upplevelsen när dessa två äts som ger hela smakintrycket tycker jag. Pepparkaksfilen kan jag mer förstå, även om det är enkelt att själv krydda med pepparkakskryddor om man vill. Men men, smaken är ju som baken...

    SvaraRadera