Följ min blogg med bloglovin

torsdag 30 januari 2014

Marockansk fiskgryta



Idag blev det en snabblagad torsk på menyn!
Med finfina smaker av spiskummin och kanel i kombo med lagom chilihetta blev det tummen upp från samtliga i familjen!

Ursprungsreceptet är Jamie Olivers, men jag hade Vardag.nu:s recept i grunden. Dock gjorde även jag några ändringar. :)



Marockansk fiskgryta

3 vitlöksklyftor
olja
1 tsk spiskummin
½ tsk kanel
1 burk krossade tomater
1 tsk harissa
400 g fisk
200 g haricots verts
1 citron, saft och skalet
basilika
salt och peppar

Fräs pressad vitlök i oljan, strö över kanel och spiskummin och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt fisken, skuren i bitar. Slå på tomaterna och harissan. Låt puttra tills fisken är genomstekt. Blanda i bönorna. Ta av från plattan när bönorna är varma. Blanda i citronskal och - saft tillsammans med basilikan. Smaka av med salt och peppar.

Vi åt ris till.



Tummen upp för den firren, alltså!

/Åsa

1 kommentar:

  1. Låter som en mycket god fiskgryta. Och het, för harissa brukar det vara drag i :-)

    SvaraRadera