Följ min blogg med bloglovin

måndag 13 juni 2011

Grillad lax med kallrökt skinka och vitlökssmör

I lördags åt vi skink-inlindad lax med tagliatelle och spenat. Det var en riktigt het sommardag och lusten att laga mat var nästan obefintlig så vi gjorde en snabblagad, men ändå riktigt god helgmat!



Så här gjorde vi:

4 portionsbitarLaxfilé
Tigerräkor
Kallrökt skinka
Babyspenat
Tagliatelle
Salt & Peppar
100gr Smör
2 st Vitlöksklyftor

Tina och lägg laxen i saltlake 30 min innan grillningen (saltlake = 1 liter vatten och 2 msk salt)
Smält smöret och pressa i vitlöksklyftorna
Linda in laxen med skinkan och pensla runt om med vitlökssmöret, grilla den ca 4 min på varje sida
Grilla  tigerräkorna hastigt.
Koka pastan och häll av vattnet, blanda i babyspenaten i pastan.
Servera laxen med pastan och resterande vitlökssmör  

Enkelt och väldigt god fiskrätt!

/Mattias

1 kommentar:

  1. Visst är det roligt, man längtar så efter värmen och solen och sen när den väl visar sej så orkar man inte med det man egentligen gillar bäst, nämligen kocka i köket:) Vi är likadana...
    Då är en snabb och lätt pastarätt perfekt.

    SvaraRadera