Grillade bananer är en väldigt enkel och väldigt god efterrätt!
Receptet på detta hittade vi i Morbergs kokbok, men i orginalreceptet ska bananerna serveras med cashewnötter och glass. Eftersom vi inte hade det hemma fick det bli rostade solroskärnor och grädde istället.
Grillade bananer
En banan per person
Sirap
Rostade solrosfrön
Vispad grädde
Lägg oskalade bananer direkt på glödbädden, vänd dom efter någon minut.
När bananerna är mjuka och mörka är dom klara.
Lägg en skalad banan på ett tallrik, klicka på lite grädde, ringla över sirap och strö över solroskärnor!
Mycket enklare kan det inte bli!
Mums!
/Mattias
Det blir nog både citronlax och grillade bananer i helgen :D Gudars va gott allt ser ut!
SvaraRaderaVet en man som hade jublat högt om jag serverat honom detta:)
SvaraRaderaHa en fin helg,
Anki
Hm, ser att jag glömt skriva det - hur man gör fyllningen alltså. Jo, man smälter chokladen först, låter den svalna lite och sen i med kesellan och vispad grädde.
SvaraRaderaLycka till om ni provar den!