Följ min blogg med bloglovin

onsdag 8 juni 2011

Fattouche

Sommar, värme och en god sallad, det är livet det!

Den här salladen fick vi receptet på från Allt om Mat.
Vi hade ingen Sumak som det skulle vara i receptet, men det var väldigt gott även utan det!



Fattouche

Sallad:

1 st Pitabröd
0,5 tsk Olivolja, till pensling
0,5 st Rödlök
1 msk Sumak
3 st Tomater
150 g Gurka, bit
0,5 st Paprika, röd
1 påse Rucola (ca 100 g)

Sås:

1 st vitlöksklyfta, pressad
3 msk persilja, eller mynta
0,5 tsk salt
2 msk citronsaft, färskpressad

Kyckling:

2 st kycklingfiléer
1 tsk olivolja
0,5 tsk salt
2 krm chilipepparflingor
1 st vitlöksklyfta, pressad
2 msk citronsaft, färskpressad
2 msk koriander, finhackad

Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.

Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.
Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.

Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.

Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med salladen.
Väldigt god och fräsh rätt tyckte både vuxna och barn!
 
Ha en härlig sommarkväll!
 
/Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar