Följ min blogg med bloglovin

fredag 10 juni 2011

Pavlova med jordgubbar och rabarber

Skolavslutning igår i strålande solsken, sång och musik, söta barn och jordgubbar förstås!

Mattias och jag gjorde en jordgubbstårta för att fira sommarlovet med.
Det blev en jordgubbspavlova och eftersom vi har rabarbertema den här veckan så använde vi rabarber till fyllningen! Hos Helena hittade jag receptet på rabarbergrädde, men eftersom jag inte läste receptet särskilt noggrant så gjorde jag den lite annorlunda. Samma, men olika.


Pavlova med rabarbergrädde och jordgubbar

4 äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vipsa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.

Bred ut smeten i en rundel, ca 24 cm, på bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning mitt i.
 Ställ in i 225° ugn (nedre delen). Sänk temperaturen till 125° och grädda i 90 minuter. Låt svalna.

7 rabarberstjälkar
1 dl socker
4 dl vispgrädde

Skär rabarber i bitar, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ in i ugnen på 150° i ca 35 minuter. Mosa rabarbern och låt svalna. Blanda med sockret.
Vispa grädden och blanda med rabarbermoset.

Garnera tårtan med rabarbergrädde och jordgubbar.

Snart helg och solen skiner!

/Åsa


2 kommentarer:

  1. Låter gott med rabarbergrädde, goda smaker tillsammans.

    SvaraRadera
  2. Pavlova hör sommaren till! Det blir så vackert dessutom med sommarens bär och här även blommor. Snyggt!

    SvaraRadera