I Allt om mats påsknummer hittade vi detta recept.
Rätten gick ganska snabbt att laga, och den var såå god, säker kommer vi någon gång att bjuda våra gäster på detta!
Såsen var otroligt god, den kommer vi säker ta med till andra fiskrätter.
Rätten gick ganska snabbt att laga, och den var såå god, säker kommer vi någon gång att bjuda våra gäster på detta!
Såsen var otroligt god, den kommer vi säker ta med till andra fiskrätter.
Fänkålskryddad Lax:
700gr Lax
1msk Fänkålsfrön
0,5tsk Svartpeppar
1msk Salt
Skär laxen i kuber 3x3cm och lägg det i en plaspåse. Stöt fänkålsfrån och pepparkornen grovt i en mortel, blanda i saltet och häll blandningen i påsen, se till att blandningen fördelas väl över laxen.
Låt ligga i kylen, gärna i 8 timmar.
Innan servering tillaga laxen på smörpapperklädd plåt i 125 grader i 15min.
Örtsås:
2 Schalottenlök
2 Vitlöksklyftor
2 msk Smör
1 dl Fiskfond
3 dl Vatten
3 dl Vitt vin
4 dl Grädde
5 dl Grovhackade örter
5 dl Grovhackade örter
Skala och finhacka schalotten- och vitlöken fräs löken i smör på låg värme i ca 5min, tillsätt fond vatten och vin, låt det koka ner till hälften. Tillsätt grädden och låt det koka ned till ca 8dl återstår peppra. Mixa sedan ihop såsen med örterna smaka av med salt och peppar.
Primörerna kokade vi i 2min i lättsaltat vatten, efter kokningen slungade vi primörerna i smält smör.
Servera tillsammans med mycket sås!
Trevlig helg!
/M
Får fisken en liten smak av lakrits av fänkålsfröna? Ser mycket gott ut.
SvaraRadera