Följ min blogg med bloglovin

torsdag 26 april 2012

Cannelloni

Det har varit en konstig matvecka hittills, dåligt planerad och med mycket pasta.

I går gjorde jag i alla fall cannelloni efter ett recpt ur nyaste Buffé.



Cannelloni med spenat och tomat

200 g färska lasagneplattor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 1/2 krm chiliflakes
1 tsk timjan
2 burkar körsbärstomater (à 400 g) konserverade
400 g fryst, tinad bladspenat
250 g ricottaost
250g mozzarella
olivolja
1 tsk lantbuljong
salt och peppar


Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

Fräs paprikan i olja i en kastrull tillsammans med chiliflakes och timjan. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra. Låt koka under lock ca 15 minuter.
Pressa vätskan ur spenaten. Blanda med ricottan. Krydda med resterande salt och peppar.
Täck bottnen på en form (ca 20 x 30 cm, för 4 port) med hälften av tomatsåsen.

Fyll lasagneplattorna med spenatsmet och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i formen.

Täck med resten av tomatsåsen och riven mozzarella. Ställ mitt i ugnen 20–25 minuter tills osten har fått fin färg, 225°. Servera gärna med en grönsallad.
 
 
 
Vi brukar använda cannellonirullar när vi gör cannelloni, men det var ju så mycket smidigare att fylla dem när man använde färska lasagneplattor.
Däremot gillar jag keso bättre än ricotta tillsammans med spenaten.
 
Jag hade lite svårt att få till det rätta stinget och det blev rätt smaklöst. Hade behövt ösa på med mera chiliflakes, timjan och kanske lite mera buljong (vilket inte var med i ursrungsreceptet) så hade det nog blivit godare.

Må gott!

/Åsa

1 kommentar:

  1. Cannelloni med ricotta och spenat är sonens favoritpasta. Vi brukar också göra med färska lasagneplattar. Det funkar jättebra.

    SvaraRadera