Följ min blogg med bloglovin

söndag 5 augusti 2012

Röklåda

Så har vi då äntligen köpt den där röklådan som vi tänkt så länge!

Vi köpte den förra helgen och vi har redan hunnit röka fisk två gånger. :)





Första gången blev det något mycket röksmak och den här gången blev det något lite, så mittemellan med rökspån kan nog bli lämpligt. Jättegott har det i alla fall varit båda gångerna!!

En fiskbit för fyra personer har tagit ungefär 30 minuter att röka och det är ju ingenting, pärerna hinner koka och sås och sallad fixas under tiden.

Nästa gång är det ett älghjärta som ska få ta plats i röken och ungarna jublar för de älskar rökt hjärta!


/Mattias & Åsa

3 kommentarer:

  1. Jag måste experimentera mer med våran lådrök. Vi röker mest fisk när vi är iväg och campar och samtidigt fiskar. Det går ju ändå rätt snabbt att röka mat i den och är sååå gott!

    SvaraRadera
  2. Så gott när man kan röka själv, maten alltså. Vi brukar använda en grill med lock som vi har och det blir alltid lika gott.
    Imponerande med barnen som gillar hjärta!

    SvaraRadera