Nu är det vardag och nu kör vi en soppa i veckan igen!
Förra veckan gjorde vi en mixad rotfruktssoppa med en god färskosttopping.
Rotfruktssoppa
½ kg morötter
½ kg palsternacka
½ kg potatis
1 l vatten
1 grönsaksbuljong
2 dl grädde
färska örter, vi hade persilja och timjan
salt och peppar
Koka upp rotfrukterna med buljongen tills de är mjuka. Mixa tillsammans med lite färska örter. Smaka av med salt och peppar och servera med pepparrotskräm.
250 g cream cheese
2 dl creme fraiche
salt och peppar
2 msk riven pepperrot
Blanda till en kräm.
Nu när alla jobbar och går på skolan är det mindre tid att handla och laga middag innan kvällens aktiviteter drar igång, men vi försöker planera och göra matlista så att det ska fungera så smidigt som möjligt.
Må så gott!
/Åsa
Så gott med pepparrotskrämen på soppan!
SvaraRaderaVad gott det lät!...och pepparotscremén måste ju bli som pricken över i:et!...=)
SvaraRadera