Den här veckan har vardagsmatsfantasin gått på sparlåga, men hos Remsan blev jag inspirerad till en av middagarna.
Mattias har rökt älghjärtan så jag tog några skivor av det och serverade med marinerade grönsaker.
På bilden grönsakerna innan ugnen.
Jag delade grönsaker i bitar, zucchini, paprika och fänkål, och stänkte över lite olivolja och salt. In i ugnen i ca 20 minuter.
Sedan kommer vi till det bästa med den här rätten - marinaden!Häll marinaden över de varma grönsakerna.
Marinad till grillade grönsaker
1 citron, skal och saft
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta, pressad
50 g finriven parmesan
salt och peppar
Tokgott!
Barnen är inga älskare av varma grönsaker, men de smakade i alla fall och åt potatis till sitt kött.
En annan dag blev det kronärtskockssoppa, men den var verkligen mesig och förtjänar inget eget inlägg här. Idag lasagne och i morgon godaste fiskgratängen. Nu är jag på gång med middagsplaneringen! :)
Visst blir det gott! Så enkel marinad och ändå lyfter en grönsakerna. Kul att ni testade! Kram.
SvaraRaderaSåg också det här receptet, låter väldigt gott! Ska prova snarast.
SvaraRaderaHoppas allt är fint med er!