Följ min blogg med bloglovin

tisdag 14 augusti 2012

Sirapslimpor och gullefjun

Äntligen blev det ett litet matbrödsbak i helgen!
Det blev ett par vanliga siraplimpor.
Gott!


Sirapslimpa

50 g smör el margarin
5 dl filmjölk
50 jäst
2 dl sirap, mörk
salt
6 dl mjöl, vanligt vete, vete special el manitoba
5-7 dl rågsikt

Smält smöret och blanda med filen, 37°.
Smula jästen och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt mjölt och rågsikten tills det blir en smidig deg.
Jäs till dubbel storlek.
Baka ut till två limpor och jäs ytterligare 40 minuter.
Grädda i 200° i ca 40 minuter.

I söndags fick vi sex kycklingar som AnnaH ruvat på de sista tre veckorna. Dunbollarna är så himla söta!




 
/Åsa





2 kommentarer: