Följ min blogg med bloglovin

torsdag 16 augusti 2012

Rökt Sik

Tjatar vidare om röken, men vi har fått lite frågor om vad det är för sorts rök vi har, hur mycket den kostar osv så här kommer ytterligare ett inlägg. :)

Vi köpte våran på den otroligt tråkiga affärskedjan Biltema där den kallas Rökugn. Men som vi kan se är det ingen större skillnad mot ABU:s rök-


På bilden är det sik som vi rökte och åt på en ganska hastigt påkommen kräftskiva som vi var på i lördags. Kräftorna var inte supergoda, men vi hade gott om goda tillbehör och väldigt trevligt sällskap så det gjorde inte så mycket.

 
Så här rökte vi siken:

Salta siken rikligt ett dygn innan du ska röka den, häll upp ca 1dl alspån på botten av röklådan, lägg även i enris om du vill ha lite smak av ene.

Rök ficken i ca 30 min.
Lossnar ryggfenan lätt är fisken färdig!

/M&Å


1 kommentar:

  1. Thomas Isacson (thomas@adora.se)22 september 2012 16:55

    Som ett tips för att slippa T-spriten går det utmärkt att bygga om denna rök så att man får den gasoldriven. Köp Biltemas gasolplatts för camping och tuber till den. Ta vinkelslip och kapa av plåten med hålen för brännarna. Sen passar denna perfekt på gasolhällen och styrningen för lågan hamnar utanför. Då kan man lätt justera temperaturen. Funkar suveränt.

    SvaraRadera