Följ min blogg med bloglovin

söndag 16 december 2012

Varm äppelmust

Som flera tidigare vintrar är vi ute och ränner på skid- och skidskyttetävlingar och -träningar. Säsongen börjar tidigare och tidigare känns det som. Det är viktigt att fylla på med värme i kylan och ofta blir det choklad eller te, men nu har vi flera gånger kryddat äppeljuice och värmt på.
 
Senast fick vi testa en äppelmust från Kiviks som vi kokade upp med stjärnanis, kanel och kardemumma och det blev en riktig hit!
 
Äppelmusten var inte så söt och hade riktigt god smak av äpple!
 
 
Rekommenderas kalla vinterdagar!
 
 
När vi kom hem förra lördagen diskade jag ur termosen på en gång och dagen efter fyllde vi den med kaffe och bjöd på. Först var det min svåger som frågade om vi hade kardemumma i kaffet?
 
När nästa gäng också hunnit dricka en kopp fick jag frågan om det var julkaffe?  När jag så skulle fylla på termosen så kände jag att det doftade gott av stjärnanis och kardemumma så termosen hade verkligen tagit till sig av smakerna.

Tycker det är besvärligt med just termosar, att de tar smak så himla lätt. Vi har några som bara används till vatten, men ibland vill man ju fylla med annat. Idag funderar jag till exempel på att ta med varm glögg när vi ska på SweCup.
Jag är vädigt noga att diska ur termosarna efteråt, men det verkar inte räcka.

Har du något bra tips för att få bort smak och lukt från termosen?

Ha en mysig tredje advent!

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Häll i 1-2 tsk bakpulver och häll på kokande vatten låt stå en stund. Det funkar riktigt bra i bland får man göra flera gånger och glöm inte att göra rent alla delar på termosen.:)

    SvaraRadera
  2. Köp en liten burk med flaskrengöring som används innan öl och vin tappas upp. Löser upp allt. Annars går säkert maskindisk bra. Använder ni tabletter så smula söder lite av en.
    Varm äppelmust eventuellt med kryddor är perfekt att ha med som värmande dryck.

    SvaraRadera