Följ min blogg med bloglovin

söndag 21 april 2013

Älgpytt med senapsgrädde

I helgen har det varit riktigt fint vårväder! Bilen har fått sommardäck, gräsmattan har blivit krattad, (delvis i alla fall), hönsen har varit glada att få sprätta bland fjolårslöven istället för i snön och Johan (på bilden nedan) har nu blivit ensam tupp i hönsgården.
Det har varit mycket vårfixande och igår avslutade vi dagen med att bli bjudna på en trevlig "Nu är skidsäsongen slut-middag".
 
 
Idag tillagade vi middagen i solen, älgpytt på muurikkan.
 
 
Pytten gjorde vi på älgkött, pepparsalami, potatis, morötter, palsternacka, lök, timjan och kålrot. Till den gjorde vi ett krämigt tillbehör-  senapsgrädde. Det blev riktigt gott  med den krämiga senapssmaken till pytten!
 
 
Senapsgrädde ala Salming
 
2 dl vispad grädde
2 msk grovkornig osötad senap
2 tsk honung
salt
Blanda ihop och servera till pytten!
 
Tuppen Emil då? Jo han dyker väl upp här på bloggen så småningom.
I ett recept.
 
 


4 kommentarer:

  1. Härligt att laga och äta maten ute, äntligen är det dags! Senapsgrädden låter kanongod, borde ju göra sej perfekt till en bit kokt torsk också.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Trevligt när snön försvunnit och man får börja göra vår ute.

    SvaraRadera