Följ min blogg med bloglovin

söndag 20 mars 2011

Åsas krämiga pasta med älgkött och paprika

Älgkött är helt klart det kött vi har mest av på vår meny, och visst är vi lyckligt lottade som kan fylla upp frysen varje höst. Men räknar man med all tid det tar innan köttet är i frysen samt alla kostnader för allt runt jakten, blir köttet inte så billigt i alla fall. Däremot är det ju 100% ekologiskt, jag vet precis vad köttbiten har varit med om, från att älgen skjuts till den serveras på tallriken!

Vi använder älgkött på samma sätt som många använder nötkött, har sett många frågor på nätet om hur man ska tillaga älgkött för att det ska bli bra. Älgköttet är magrare, men vi tycker inte att älg behöver tillagas på något annat sätt än någon annan köttbit.

Här kommer recept på en god, krämig pastarätt med älgkött, vitlök och paprika!


Så här gör vi:

400 gr strimlat kött
1 msk senap
2-3 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 gul lök
3 dl grädde
2 paprikor
½ msk soja
1 tärning grönsaksbuljong
ev champinjoner
Salt och peppar

Bryn köttet i en stekpanna, riv löken och pressa i vitlöken och låt det fräsa med köttet i några minuter. Tillsätt senap och tomatpuré och häll sedan på grädden, smula i buljongtärningen och smaka av med soja, salt och peppar. Strimla paprikan och ev champinjoner låt koka med i 5-6 minuter.

Servera med tagliatelle eller penne samt en god sallad!

Smaklig måltid!

/Mattias & Åsa

4 kommentarer:

  1. Så bra med eget fixat kött, även om priset nu blir lite annat. Känns lite lyxigare på nåt vis.

    SvaraRadera
  2. Det är en verklig lyx att kunna ha fullt med viltkött i frysen. Skonsammare kan det inte bli för djuren och så har de ju bara ätit vad naturen har att erbjuda. Och så är det ju så gott!

    SvaraRadera
  3. Det här lät ju helt galet gott! Jag älskar vilt, men tyvärr delar inte min sambo den uppfattningen :-)

    SvaraRadera