Följ min blogg med bloglovin

fredag 5 april 2013

Mandelfyllda toscabullar

Det är inte ofta som jag (Mattias) bakar, men är man gift med en (fd) bagare så är man, och då brukar det som lösa sig själv det där med bakandet ;)
Men vissa veckor jobbar bagaren sent, och i år var det samma vecka som vi skulle ha 13års kalas, så då var det till att ta på sig bagarmössan och försöka sno ihop några bullar till kalaset.

Får jag säga det själv blev det väldigt goda bullar, men nästa gång gör jag dubbel sats istället.
 


Mandelfyllda toscabullar
1½ dl mjölk
60 g smör
25 g jäst
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt
4 msk vit sirap
1 ägg
125 g mandelmassa
75 g smör
1 msk vaniljsocker
50 g smör
½ dl grädde
½ dl socker
1 dl flagad mandel
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Smula jästen i bunken och häll på mjölken.
Blanda i mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt sirap och ägg. Arbeta degen i maskin. Jäs i ca 40 minuter.
Riv mandelmassan grovt och blanda med mjukt smör och vaniljsocker.
Kavla ut degen till en rektangel, 30x50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär snäckor och lägg i bullformar. Jäs i ytterligare 40 min.
Koka smör och grädde till en smet, ca 8 min på medelvärme. Rör om då och då. Blanda i mandeln och låt kallna.
Bred toscan på bullarna och grädda i tio minuter i 225°.

Ha det gott!

/Mattias


4 kommentarer:

  1. De här bullarna verkar riktigt smarriga:)

    SvaraRadera
  2. Oj vilka goda bullar med toscan ovanpå!!! Receptet sparas!!

    SvaraRadera
  3. Hur mkt mjöl, står inte i receptet.....:(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken miss, men nu finns det även mjöl i receptet.

      Radera