Följ min blogg med bloglovin

torsdag 3 oktober 2013

Med vännerna

I lördags bjöd jag hem mina vänner för att äta gott tillsammans och umgås med varandra.
Planering och handling fixade jag och maten lagade vi sedan tillsammans.
 
Men innan matlagningen drog igång blev den en drink och en uppdatering om vad som hänt sedan sist!
 
Cranberry Cocktail
 
Därefter var det dags att laga mat!
 
 
 
 
 
 
 
Till förrätt gjorde vi en enkel kantarelltoast, enkel, men försvinnande god. Kantareller ihop med västerbottensost är grejen!
 
 
 
Det vanliga är ju att man tar varmrätten efter förrätten och så gjorde även vi.
 
 
 
Stekt röding med jordärtskockspuré och pepparrotssmörsås. Till det åt vi en sallad på spenat och kokta rödbetor.
 
 
Härligt med så mycket action i köket! :)
 
 
Till efterrätt gjorde vi hasselnötsmousse med kanderade nötter/mandlar och chokladfudgesås!
 
 
Till både kantarelltoasten och rödingen blev jag rekommenderad samma vita vin, Vicar's Choice Barrel Fermented Chardonnay, nr 2188.
 
 På söndagen hade jag känslan av att vinet kanske varit något fööör gott, men det kan väl aldrig vara en nackdel? :)
 
 
Tack tjejer för en trevlig kväll med många goda skratt och samtal om stort och smått!
 
/Åsa


1 kommentar:

  1. Tack Åsa för en supergod middag och en mycket trevlig kväll/natt! Det är inte ofta man kommer hem vid 02.30-tiden numera, men tiden går ju som bekant fort när man har roligt :-)

    SvaraRadera