Följ min blogg med bloglovin

måndag 16 december 2013

Fiskgryta med saffran

Nu handlar det kanske mest om julmat, men  här kommer en fräsch och lättlagad fiskgryta/soppa att göra till middag så här dagarna innan jul.
 
 
Det är helt omöjligt att fota i mörka december...
 

Fiskgryta med saffran

400 g fisk, vi använde lax
5-6 potatisar
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja
1 fiskbuljongtärning, el fond
2 burkar cocktailtomater
1 fänkål
1 dl grädde
1 msk timjan
1/2 g saffran
en nypa cayennepeppar

Tärna potatis, morot och lök. Fräs i olja och slå på tomtater, strimlad fänkål, grädde, buljong och kryddor. Låt småkoka tills rotsakerna mjuknat, ca 20 minuter.
Lägg i fisk skuren i tärningar och puttra i ytterligare ca 7 minuter.

Så här gjorde vi den här gången, nästa gång kommer den antagligen att vara lite annorlunda med en skvätt vitt vin och räkor kanske. :)
 
Må så gott och tjuvät inte upp all knäck ni som redan kokat den! :)
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar