Nu handlar det kanske mest om julmat, men här kommer en fräsch och lättlagad fiskgryta/soppa att göra till middag så här dagarna innan jul.
Det är helt omöjligt att fota i mörka december... |
Fiskgryta med saffran
400 g fisk, vi använde lax
5-6 potatisar
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja
1 fiskbuljongtärning, el fond
2 burkar cocktailtomater
1 fänkål
1 dl grädde
1 msk timjan
1/2 g saffran
en nypa cayennepeppar
Tärna potatis, morot och lök. Fräs i olja och slå på tomtater, strimlad fänkål, grädde, buljong och kryddor. Låt småkoka tills rotsakerna mjuknat, ca 20 minuter.
Lägg i fisk skuren i tärningar och puttra i ytterligare ca 7 minuter.
Så här gjorde vi den här gången, nästa gång kommer den antagligen att vara lite annorlunda med en skvätt vitt vin och räkor kanske. :)
Må så gott och tjuvät inte upp all knäck ni som redan kokat den! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar