Idag har jag och barnen gjort julgodis!
Det blev tre sorter idag. Den vanliga "rocky roaden" som vi har svårt att vara utan, en lakritskola som vi gjorde på turkisk peppar och en vanilj- och citrusfudge.
Lakritskolan står och stelnar till sig som bäst (hoppas jag) liksom rockyn, men fudgen har vi kunnat provsmaka!
Vanilj- och citrusfudge
50 g smör
14 st stora marshmallows
½ apelsin, saften och skalet
½ citron, skalet
en gnutta vaniljpulver
175 g socker
1 dl grädde
125 g vit choklad, hackad
Smält smöret. Tillsätt sedan socker, marshmallows, grädde, citronskal, skal och saft från apelsin och vaniljpulver. Koka på medelvärme, när "marshmallowsen" smält, låt det koka i ytterligare tio minuter.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Häll sedan upp fudgesmeten i en form. klädd med bakplåtspapper (jag tog en avlång brödform. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär upp i bitar.
Julstämningen är inte helt på topp när det saknas snö och frost. Det blir kämpigt för Tomten om han tänker sig att använda släde i år...
Det har regnat idag, men det blev något bättre med julkänslan när vi poppade julmusik och gjorde julgodis i alla fall!
Nu står revbensspjällen och puttrar på spisen och skinkan får nog sin griljering ikväll.
Julstämningen är inte helt på topp när det saknas snö och frost. Det blir kämpigt för Tomten om han tänker sig att använda släde i år...
Det har regnat idag, men det blev något bättre med julkänslan när vi poppade julmusik och gjorde julgodis i alla fall!
Nu står revbensspjällen och puttrar på spisen och skinkan får nog sin griljering ikväll.
Må så gott!
/Åsa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar