Vilket superhärligt sommarväder vi har!
Häromkvällen firade vi att semestern börjat och det gjorde vi med grillspett, grillad majs och hemmagjorda pommes frites som vi åt med hemmagjord bearnaise, BBQ Hickory (kombon bea och den söta hickorysåsen är ju bara SÅ god!) och en harissasås.
Harissasås
1-1½ msk harissa
320 g grillad paprika
2 tomater, i större bitar
½ rödlök
½ citron, saften
2-4 msk hackad persilja
½ dl rapsolja
sallt och peppar
Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.
Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp. Det blev en stor sats, men man kan ju halvera den.
Vi ska bort ikväll så vi kanske tar med oss en burk dit, jag gissar hoppas att det blir grillning. :)
/Åsa
Spännande! Hoppas det blev grillning.
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/