På Gotland åt vi mest alla måltider ute, frukost, lunch och middag.
Det här var vårat "utekök".
Köket inomhus var ovanligt välutrustat för att vara hyrstuga tycker jag, i alla fall om man jämför med det vi hade förra gången. Skärbrädan var dock ganska sunkig, men vi köpte en egen plastbräda på ICA-affären istället.
På grillen just den här dagen var det Kokos- och limekyckling som vi åt tillsammans med mangosallad och gott surdegsbröd från Rute Stenugnsbageri.
4 kycklingfiléer
1 kruka mynta, hackad
1/4 röd chili
1½ dl kokos
2 msk rapsolja
1 lime, skalet
1 msk limesafte
salt och peppar
Mangosallad
2 mango
1 dl hackad koriander
1 dl hackad gräslök
1 dl kokos
2 msk limesaft
salt och peppar
Finhacka chilin, blanda mynta, chili, kokos, olja, limeskal och limesaft. Krydda med salt och peppar.
Salta och peppra kycklingen. Skär ett längsgående snitt på varje filé så att det blir som en ficka.Fyll fickorna med kokosblandningen och fäst ihop med tandpetare.
Skala mangon och skär i bitar. Blanda med koriander, koks och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Grilla kycklingen till den är genomstekt. Skär sedan i tjocka skivor och servera med mangosalladen och ett gott bröd.
Mattias är inte särskilt förtjust i kokos så det dröjer säkert tills vi äter det här igen, men kokosfyllningen gjorde det saftigt och gott. Salladen gillades av hela familjen!
/Åsa
Aah så läcker med ett utekök så skulle jag vilja ha i stugan, fast om de inte va så rackarns mycke kreatur i luften förstås! =))
SvaraRaderaGott lät de iaf maten.
Åh, ett utekök hade ju varit drömmen, men den hade nog inte riktigt fått plats på vår lilla balkong:)
SvaraRaderaGotland, lyxigt och så gott!
SvaraRaderahttp://smaskelismaskens.blogspot.com/