Följ min blogg med bloglovin

onsdag 27 juli 2011

Persilikaolja

Igår gjorde vi en utflykt till fjällen, dels gjorde vi en vandring till ett fint vattenfall, Fettjeåfallet, och dels var vi upp på fjället på en kortare tur.


Barnen var jätteduktiga på att gå och vi hade fördelat packningen så att även de fick bära en del.

Vi har inte superstor fantasi när det gäller utflyktsmat så det fick bli pastasallad (igen). Det är i och för sig jättegott och går ju att variera, men det skulle vara kul att plocka upp något plocka upp något annat ur ryggsäcken/korgen någpn gång.

Vad är ditt bästa tips på bra utflyktsmat?
När pastan hade kokat fick den svalna i en örtolja som jag gjorde genom att mixa persilja och basilika med olja plus salt och peppar.

Vi har gott om både basilka och persilja i år och äter det till det mesta just nu!

Ikväll blir det grillning och altanhäng!


/Åsa


2 kommentarer:

  1. En matig sallad är alltid gott tycker jag. Det kan man variera i oändlighet och utfrån vad alla tycker om. Pastan går att byta ut mot matgryn eller böner. När vi var på stranden för någon dag sedan hade min väninna med sig en termos med kokhett vatten och korv som hon stoppade i termosen en stund innan vi skulle äta. Har jag aldrig stött på tidigare.

    SvaraRadera
  2. Jag är också ganska svag för just pastasallad på utflykter, faktiskt. Annars är ju quesadillas gott, de kan man steka innan och äta kalla! Eller någon god surdegsbaguette med soltorkade tomater och lite smått och gott :=)

    SvaraRadera