Följ min blogg med bloglovin

fredag 20 januari 2012

Sparrissoppa

Tidigare i veckan gjorde vi en väldigt god sparrissoppa. Den var otroligt len och fin i smaken.

Vi åt den som ensamrätt tillsammans med bröd, men den skulle passa ännu bättre som en schysst förrätt!
Helgtips!


Sparrissoppa

500 g sparris
5 schalottenlök
5 dl buljong (kyckling eller lant)
5 dl grädde
1 dl vitt vin
salt & peppar

Skär sparrisen i bitar och och koka i saltat vatten i 2-3 minuter. Häll bort vattnet och lägg ev undan knopparna till garnering.

Skala och hacka löken, fräs i lite smör. Häll över buljongen, vattnet och vinet och låt koka upp.
Lägg i sparrisen och låt koka i ytterligare 10 minuter.

Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

Idag har varit en skitdag som började med migrän vid frukostbordet, men nu är det i alla fall helg!
Mattias lär tillbringa kvällen i vallaboden medan jag kollar på Wild Kids och gör en och annan tågresa.

Ha en mysig fredagkväll alla!

/Åsa

2 kommentarer:

  1. Sparrissoppa är ju så gott!

    SvaraRadera
  2. Gott, gott. Vi brukar alltid ha lite grövre kex med ädelost på när vi har sparrissoppa hemma. En mattradition som Anki haft med sej i boet.

    Hopaps det blir en bra helg, trots migrän - krya på sej!

    SvaraRadera