Tidigare i veckan gjorde vi en väldigt god sparrissoppa. Den var otroligt len och fin i smaken.
Vi åt den som ensamrätt tillsammans med bröd, men den skulle passa ännu bättre som en schysst förrätt!
Helgtips!
Sparrissoppa
500 g sparris
5 schalottenlök
5 dl buljong (kyckling eller lant)
5 dl grädde
1 dl vitt vin
salt & peppar
Skär sparrisen i bitar och och koka i saltat vatten i 2-3 minuter. Häll bort vattnet och lägg ev undan knopparna till garnering.
Skala och hacka löken, fräs i lite smör. Häll över buljongen, vattnet och vinet och låt koka upp.
Lägg i sparrisen och låt koka i ytterligare 10 minuter.
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
Idag har varit en skitdag som började med migrän vid frukostbordet, men nu är det i alla fall helg!
Mattias lär tillbringa kvällen i vallaboden medan jag kollar på Wild Kids och gör en och annan tågresa.
Ha en mysig fredagkväll alla!
/Åsa
Mattias lär tillbringa kvällen i vallaboden medan jag kollar på Wild Kids och gör en och annan tågresa.
Ha en mysig fredagkväll alla!
/Åsa
Sparrissoppa är ju så gott!
SvaraRaderaGott, gott. Vi brukar alltid ha lite grövre kex med ädelost på när vi har sparrissoppa hemma. En mattradition som Anki haft med sej i boet.
SvaraRaderaHopaps det blir en bra helg, trots migrän - krya på sej!