Ja, det får bli ännu än del från vårt nyårsfirande. Det rymdes ju inget om maten i förrförra inlägget, bara en flygresa mest. :)
Så mycket skratt och roligheter och så mycket god mat!
Till förrätt bjöd Patrik och Lotten på laxcheviche. Jag hade aldrig ätit det tidigare och det är tydligen något jag missat för det var jättejättegott!
Många var försöken att uttala det rätt, men jag tror vi enades om sevittje.
Varmrätten gjorde vi tillsammans med Eva & Jörgen. Mattias och Eva hade förberett det mesta dagen innan (vissa andra var ju tvugna att jobba), men det var ändå svårt att ro iland varm mat till 20 personer samtidigt.
Vi bjöd på helstekt ryggbiff av älg, potatis- och jordärtskockskaka som serverades med rödvinssås, tryffelsmör och smörstekta haricots verts.
Se tryffelsmöret här!
Köttet var perfekt, men uppläggningen av potatiskakan lyckades vi inte riktigt med, den höll inte ihop som den skulle.
Gott var det i alla fall!
Gängets egen Leila, Anneli, stod tillsammans med Patrik för en suverän efterrätt - Pavlova med lemoncurd, glass, grädde och röda bär!
Efter de här tre rätterna var vi mer än mätta!
Men.
Det var inte nog för fram dukades massor av läckerheter som rökt kött av olika slag, mufflon, lamm och vildsvin. Ostar, där vissa såg ut att vilja krypa därifrån. Inget för Åsa som istället fattade tycke för en fin taleggio och tryffelbrie!
Lite bubbel på det och det kändes som en riktigt bra matnyårsafton!
God fortsättning på det nya året!
Åsa & Mattias
Oj, vad mycket god mat. Orkade ni verkligen smaka av allt det rökta köttet och alla ostarna på slutet:)
SvaraRaderaMmmm, ser ut och låter mycket gott!
SvaraRaderaSå mycket gott ni åt! Jag älskar de där ostarna som luktar död och som ser ut att vilja krypa iväg :-)
SvaraRaderaGod fortsättning!
Pavlova är verkligen himmelskt, speciellt ihop med lemon curd - YUM! Tryffelbrie? Vad spännande, det hade jag gärna mumsat lite på också ;)
SvaraRadera