Till älgytterbiffen på nyårsaftonen serverade vi rödvinssås och tryffelsmör.
Foto: ica.se |
Tryffelsmör
200 g smör
1 schalottenlök
1+1 vitlöksklyftor
1½ tsk citronsaft
1 msk hackad persilja
2 tsk tryffelolja
salt
Skala och finstrimla vit- och schalottenlök. Stek i olja. Låt rinna av på hushållspapper.
Vispa smör och citronjuice luftigt med elvisp. Tillsätt lök, persilja, tryffelolja, pressad vitlök och salt. Blanda väl.
Fördela smöret på smörpapper och forma till en rulle. Ställ i kylen och skär sedan upp i skivor innan serveringen.
Receptet är från Buffé nr 12 2011, vi tillsatte ytterligare vitlök och använde dubbla mängden tryffelolja mot orginalreceptet.
Vi gjorde även haricots verts och potatis- och jordärtskockskaka från samma Buffé.
Åsa & Mattias
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar